Článek
Postup
01.
Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou. Oddělte žloutky od bílků. Bílky vyšlehejte do pevného sněhu.
02.
Žloutky vložte do větší mísy, přidejte cukr a změklé máslo a šlehejte, dokud se ingredience nepropojí. Zašlehejte tvaroh, mléko, pomerančovou šťávu a kůru. Přidejte špetku soli, kypřicí prášek a mouku a důkladně promíchejte. Nakonec do těsta zlehka vmíchejte sníh.
03.
Těsto rozdělte na poloviny. Jednu polovinu smíchejte s kakaem a lžící mléka. Těsto vkládejte do připravené formy ve střídavých vrstvách. Pečte při 170 °C 55 až 60 minut. Nechte vychladnout a vyklopte na mísu.
Jsou tvarohové dezerty vaše oblíbené? V tom případě vyzkoušejte strouhaný tvarohový koláč s rybízem nebo originální ukrajinské syrniky.