Článek
Postup
01.
Dva plátky želatiny ponořte do vlažné vody a nechte pár minut nabobtnat.
02.
Do rendlíku nalejte smetanu, přidejte vanilkový cukr, vymačkanou želatinu a vše zahřejte, dokud se nad hladinou nezačne objevovat pára. Pak je ten správný čas rozdělit smetanu do mističek a nechat dvě hodiny v lednici ztuhnout.
03.
Stejným postupem pak připravte i fialovou vrstvu s tím, že do 100 ml smetany, jednoho plátku želatiny a půl sáčku vanilkového cukru přidejte ještě otrhané květy levandule a fialové barvivo. Přilejte do mističek a nechte opět ztuhnout v lednici.
03.
Vychladlou panna cottu ozdobte borůvkami, levandulí a podávejte.
Potřebujete to teď něčím zapít? Pak vám nemůžeme doporučit nic jiného než domácí levandulový sirup.