Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Tipů na jednoduché a chutné pohoštění není nikdy dost. Inspirovali jsme se kuchařkou Martina Škody, jehož záviny máme odzkoušené.

20 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 záviny
  • 250 g listového těsta
  • 100 g pancetty
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 50 g gorgonzoly
  • 250 ml loupaných rajčat
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 125 g mozzarelly
  • 1 stroužek česneku
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce čerstvé bazalky
  • 1 ks vejce
Článek

Postup

01.

Nejdříve vyválejte listové těsto do tvaru obdélníku o stranách asi 40 x 30 cm. Z něho vytvořte dva pruhy 20 x 30 cm. Jeden bude s pancettou a druhý s rajčaty.

02.

Začněte přípravou rajčatového základu. Do pánve vlejte olej, do něho vložte celý stroužek česneku a asi 3 minuty restujte. Poté do pánve přidejte rajčata i se šťávou, osolte, opepřete a duste, dokud se tekutina nezredukuje (trvá to asi 15 minut). Poté směs vypněte, vyndejte česnek a nechte zchladnout.

03.

Následuje formování závinů. Jeden pruh potřete až po okraje hořčicí a poklaďte tenkými plátky pokrájené pancetty. Pak už jen přidejte rovnoměrně gorgonzolu, zarolujte – a první závin máte hotový.

04.

Druhý pruh těsta po okraje potřete rajčatovou směsí, poklaďte natrhanou mozzarellou, posypte lístky bazalky, malinko posolte a opět zarolujte. V obou případech okraje upevněte, aby náplně nevytékaly.

05.

Nakonec záviny důkladně potřete rozšlehaným vajíčkem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia. Pečte asi 30 minut dozlatova. Záviny chutnají teplé i zastudena!

Co připravujete k pohoštění vy? Držíte se stále klasických chlebíčků a jednohubek?

Související témata:

Načítám