Článek
Postup
01.
Nejdříve vyválejte listové těsto do tvaru obdélníku o stranách asi 40 x 30 cm. Z něho vytvořte dva pruhy 20 x 30 cm. Jeden bude s pancettou a druhý s rajčaty.
02.
Začněte přípravou rajčatového základu. Do pánve vlejte olej, do něho vložte celý stroužek česneku a asi 3 minuty restujte. Poté do pánve přidejte rajčata i se šťávou, osolte, opepřete a duste, dokud se tekutina nezredukuje (trvá to asi 15 minut). Poté směs vypněte, vyndejte česnek a nechte zchladnout.
03.
Následuje formování závinů. Jeden pruh potřete až po okraje hořčicí a poklaďte tenkými plátky pokrájené pancetty. Pak už jen přidejte rovnoměrně gorgonzolu, zarolujte – a první závin máte hotový.
04.
Druhý pruh těsta po okraje potřete rajčatovou směsí, poklaďte natrhanou mozzarellou, posypte lístky bazalky, malinko posolte a opět zarolujte. V obou případech okraje upevněte, aby náplně nevytékaly.
05.
Nakonec záviny důkladně potřete rozšlehaným vajíčkem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia. Pečte asi 30 minut dozlatova. Záviny chutnají teplé i zastudena!
Co připravujete k pohoštění vy? Držíte se stále klasických chlebíčků a jednohubek?