Článek
Postup
01.
Králíka naporcujte. Cibuli a slaninu nakrájejte najemno a společně orestujte v hlubším kastrolu. Pak přidejte nasolené králičí porce a ze všech stran je zprudka orestujte do zlatohněda.
02.
Pak stáhněte plamen, přidejte obě hořčice, nahrubo nasekanou majoránku, 2 malé naběračky vývaru a vše míchejte, dokud se maso hořčicí celé neobalí. Kastrol přikryjte poklicí a za občasného zamíchání a přilévání králičího vývaru nebo slité vody z karotky duste asi 40 minut doměkka.
03.
Karotku nakrájejte na kostičky a orestujte ji na kousku másla, aby pustila chuť a vůni. Pak přidejte na kousky pokrájené brambory, zalijte vodou tak, aby bylo vše ponořené, přidejte malou lžičku soli a vařte asi 15–20 minut doměkka.
04.
Z uvařené zeleniny slijte vodu (té tam nechte jen pár lžic), přidejte trochu smetany a ponorným mixérem rozmixujte. Pyré pak dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem, popřípadě můžete přidat i povařený hrášek nebo nasekané bylinky.