Článek
Postup
01.
Oloupané brambory a celer nakrájejte na kostičky a dejte vařit v osolené vodě.
02.
Maso nakrájejte na plátky, naklepejte, osolte, opepřete a poprašte hladkou moukou. Cibuli nasekejte nadrobno.
VEPŘOVÉ PLÁTKY S LEHKOU OMÁČKOU NIKDY NEURAZÍ
03.
Ve větší a hlubší pánvi rozehřejte asi 4 lžíce oleje a připravené plátky masa opečte z obou stran – z každé asi 3 minuty. Pak maso vyjměte, dejte stranou a ve výpeku opečte cibuli.
04.
K cibuli přisypejte zbylou mouku, zamíchejte a přilijte vývar. Směs trochu osolte, opepřete a krátce povařte. Přidejte plátky masa, přiklopte a duste asi 15 minut na mírném ohni. Poté přidejte hrášek a sójovou omáčku, promíchejte a poduste dalších 5 minut.
Tip: Pokud chcete připravit pikantnější variantu pokrmu, přidejte do šťávy špetku mletého chilli.
HRÁŠEK JE DOBRÝ, HNED HOTOVÝ A KRÁSNĚ VYPADÁ
05.
Uvařené brambory s celerem slijte. Přidejte pokrájené máslo, vlažné mléko a udělejte kaši. Podle potřeby ji ještě osolte.
06.
Hotové maso se šťávou podávejte s bramborovou kaší a se zeleninovým salátem.
Nemáte rádi celer, ale chcete mít bramborovou kaši ještě lepší? Pak si udělejte vynikající bramborovou kaši s hráškem a mátou anebo úžasnou bramborovou kaši se sýrem a rozmarýnem.