Článek
Postup
01.
Kedlubny zbavte dřevnatých slupek a nakrájejte je na hranolky. Mrkev nakrájejte na půlkolečka, brambory na kousky velikosti sousta.
02.
V kastrolu rozehřejte máslo a zaprašte ho moukou. Míchejte. Když jíška začne zlátnout, podlijte ji drůbežím vývarem (pro bezmasou variantu můžete použít i zeleninový) a metličkou pořádně prošlehejte, ať se nezavaří hrudky. (Jak nezkazit jíšku)
03.
Přidejte kedlubny, mrkev, brambory, muškátový květ i oříšek, tymián, bobkový list a šalvěj a osolte a opepřete. Nechte asi 20 minut podusit skoro doměkka – zelenina nemá být rozvařená, ale hezky na skus.
JÍDLA Z JEDNOHO HRNCE:
04.
Pórek nakrájejte na kolečka a na závěrečných 5 minut přidejte do hrnce, stačí mu na změknutí chvilička. Můžete ihned podávat.
Kedlubny můžete připravit také hezky krémově s novými bramborami. Celou další řadu jídel za syrova i tepelně upravených najdete v našem výčtu báječných receptů z kedluben.