Článek
Postup
01.
Kližku očistěte od tuhých svalových úponů a nejsilnějších blan. Nakrájejte ji na kostky. Cibuli nakrájejte na tenké měsíčky. V hlubokém kastrolu rozehřejte olej a přidejte maso. Osolte, opepřete a nechte zprudka zatáhnout. Přidejte cibuli a restujte, dokud se nevstřebá všechna přebytečná tekutina.
02.
Pak podlijte vínem a vývarem tak, aby bylo maso téměř ponořené, a pod poklicí duste asi 1,5 hodiny skoro doměkka. Podle potřeby během dušení několikrát promíchejte a případně také podlijte trochou vývaru.
03.
Když je maso skoro měkké (podle kvality masa to může trvat klidně o hodinu déle), přidejte na kousky pokrájené nové brambory a duste dál doměkka. Na závěr přidejte hrášek a nechte asi 5 minut podusit v masové šťávě. Můžete podávat.
Pokud v receptu vynecháte brambory, můžete maso dušené s hráškem podávat s drobnými těstovinami. Která kombinace se vám zamlouvá více?