Článek
Postup
01.
Pokud užijete sušené houby, zalijte je vroucí vodou a nechte odležet. Čerstvé houby pouze očistěte a nakrájejte na kousky.
MASO NA HOUBÁCH SE POVEDE VŽDY
02.
Cibuli nakrájejte najemno a osmahněte dozlatova. Přidejte na kostky nakrájený hovězí krk a nechte ho pořádně zatáhnout. Jestli užíváte čerstvé houby, přidejte je k masu, smažte a nechte je pustit všechnu vodu. Osolte a okmínujte.
03.
Zalijte vodou (užíváte-li sušené houby, vlijte je k masu i s nálevem) tak, aby bylo maso téměř ponořené. Přidejte hřebíček a přiveďte k varu, pak stáhněte plamen na střední úroveň a nechte pozvolna dusit pod pokličkou asi 45 minut doměkka. Zahušťovat není potřeba, omáčka je vynikající i tak.
CO K VÝBORNÉ JEDNODUCHÉ OMÁČCE A MASU?
04.
Podávejte s oblíbenou přílohou: kromě rýže a knedlíků jsou skvělé bramborové kluzky bez mouky, bramborové noky nebo třeba špecle.
Máte houby? Vyzkoušejte recept na krkonošské kyselo s houbami a vejci. Anebo vám bude víc chutnat dokonalá staročeská kulajda?