Článek
Postup
01.
Žloutky vyšlehejte s cukrem, přidejte kousky hery a mléko. Do těsta pak vmíchejte polohrubou mouku s práškem do pečiva, dobře společně se sněhem z bílků zapracujte a polovinu těsta nalijte na plech na pečicí papír.
02.
Ke zbytku přidejte kakao a tmavým těstem zalijte první vrstvu. Poklaďte kousky ovoce, které máte rádi, a nechte péct 40 minut při 180 stupních Celsia.
03.
Poté uvařte v uvedeném množství mléka puding spolu s cukrem. Nechte vychladit, vyšlehejte s máslem a potřete jím upečený studený základ.
04.
Pak už zbývá jen ve vodní lázni rozpustit „kaštany“ s tukem a rozprostřít po dunajských vlnách. Dejte do lednice a později jen nadšeně mlsejte!
A co zkusit něco upéct z opravdových kaštanů? Troufáte si? Kaštanový dortík s mandlemi a bez mouky si vás bezpochyby získá.