Článek
Postup
01.
Cibuli nakrájejte najemno. Máslo rozehřejte na nepřilnavé pánvi a cibuli restujte dozlatova. Přidejte rozdrobené droždí a míchejte. Ve chvíli, kdy se rozpustí, zahřívejte a promíchávejte ještě 3 minuty.
02.
Prošlehejte mléko s vejci a špetkou soli.
03.
Pánev na chvíli stáhněte z plotny, aby zchladla. Vlijte do ní vaječnou směs a promíchejte, aby se rozpustily případné hrudky. Vraťte na sporák. Teplotu držte na minimu a směs neustála míchejte vařečkou, aby se pomazánka nepřipalovala. Buďte trpěliví a nepospíchejte. Míchejte, dokud pomazánka nezhoustne.
04.
Nakonec dochuťte pepřem, dosolte a vmíchejte najemno pokrájenou petrželku nebo jí namazaný chleba posypte. Může ho jemně „posolit“ i mletou sladkou paprikou. Hotovou pomazánku nechte zchladnout. Skladujte v lednici až čtyři dny.
Zkuste také pikantní pomazánku s pečenou paprikou nebo pomazánku z pečené zeleniny s ricottou. Pochutnáte si!