Hlavní obsah
2,5
(13)
Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Když vás honí mlsná, je nejjednodušší něco dobrého si upéct. Vyzkoušejte rychlý a jednoduchý recept na vláčný koláč z drobenkového těsta. Ovoce dejte takové, jaké máte právě po ruce.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
  • 400 g hrubé mouky
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 250 g tuku na pečení (Hera)
  • 200 g cukru
  • 1 lžička skořice
  • 400 g čerstvého ovoce
Článek

Postup

01.

Z mouky, prášku do pečiva, hery (tuku) a cukru udělejte spoustu drobenky. Dvě třetiny drobenky nasypejte do klasické koláčové formy nebo na menší plech a upěchujte.

02.

Poklaďte jakýmkoli ovocem (výborné jsou jahody, borůvky, ale také na plátky nastrouhaná nebo nakrájená jablka, sypaná skořicovým cukrem) a posypejte zbylou třetinou drobenky. Pečte při 200 stupních 25–30 minut (podle výšky těsta).

Energetická hodnota celkem - 1 koláč
Energie16 690,81 kJ
Bílkoviny48,11 g
Tuky188,05 g
Sacharidy517,16 g
Sůl0,61 g
SAFA86,41 g
Vláknina25,65 g
Cukry224,09 g

Načítám