Článek
Postup
01.
Pokud máte jako my k dispozici zmrzlinovač, všechny suroviny do něj jednoduše vložte a postupujte dle návodu k použití. Nám mrazení trvalo něco přes hodinu.
02.
Pokud zmrzlinovač nemáte, smetanu zahřejte až téměř k varu a rozpusťte v ní cukr a sůl. Přelijte do misky a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
03.
Přidejte mléko a krémový likér (Baileys, Carolans, Mozart Chocolate Cream, Irish Cream Liqueur apod.) a promixujte. Misku vložte do mrazáku a každou půl hodinu promíchejte vidličkou, aby se rozbily ledové krystalky, které při mrznutí vznikají.
04.
Celý postup opakujte přibližně 6x, aby byla směs co nejjemnější. Před servírováním nechte zmrzlinu chvíli povolit při pokojové teplotě.
Za zapůjčení zmrzlinovače na děkujeme společnosti Sage.