Článek
S rostoucími teplotami se zákonitě zvyšuje i chuť na zmrzlinu. Ale co když nechcete sahat po těch kupovaných, plných cukrů, ztužených tuků a čokolády? Alespoň pro domácí spotřebu si raději připravte vlastní nanuky jen z několika málo ingrediencí – děti vás budou milovat a vy nebudete mít špatné svědomí, že jim (a sobě) dáváte něco nekvalitního.
Množství surovin si pak upravíte podle poptávky po nanucích ve vaší domácnosti (a velikosti mrazáku), z uvedeného množství vám jich totiž vyjde asi dvanáct – a ty u nás zmizely natotata. Jestli nemáte zrovna super výkonný mrazák, nechte v něm nanuky raději přes noc, abyste měli jistotu, že dobře zatuhnou.
Tip: Nemáte doma formičky na nanuky a nechce se vám je kupovat? Mrkněte na 3 nápady, jak si doma vyrobit nanuky bez formiček!
Věděli jste, že průměrný Čech sní ročně kolem tří litrů zmrzliny? Také máte pocit, že jste za průměrem :-)?