Článek
Postup
01.
Připravte si všechny suroviny.
02.
Bílky ušlehejte s cukrem ve vodní lázni úplně dotuha.
03.
Med na plotně nebo v mikrovlnné troubě rozehřejte, aby byl úplně tekutý, a za stálého šlehání ho spolu s vanilkou (ve formě pasty či extraktu) přilijte ke sněhu. Pokračujte ve šlehání nad zdrojem tepla (směs bude po přilití medu o něco tekutější), až do ztuhnutí.
04.
Vmíchejte ořechy, větší můžete předtím lehce posekat.
05.
Směs rozetřete na máslem pomazaný pečicí papír. Jinou variantou je rozetřít směs na dortovou oplatku a ze shora ji přitisknout druhou. Turecký med lze i obarvit - na toto množství stačí na špičku nože gelového potravinářského barviva.
06.
Nechte v lednici nebo mrazáku zatuhnout a pak nakrájejte na kousky, případně ještě zabalte do celofánu. Bílky jsou tepelně upravené, přesto je lepší med uchovávat v lednici a do dvou týdnů spotřebovat.
Chodíte na pouť a dáváte si tam turecký med? A pro všechny ostatní tu máme nový seriál Přijela pouť na Stream.cz.