Článek
01.
Všechno maso dejte do hrnce, přilejte vodu a sůl a vařte přibližně 3 hodiny doměkka.
DALŠÍ INSPIRACE
02.
Maso slejte, vývar si ale ponechejte, budete ho nutně potřebovat. Všechno maso pokrájejte na kostičky velké asi 2 cm široké, kůži namelte najemno a vše dejte do mísy.
03.
Osolte, opepřete a nasypejte nastrouhaný česnek. Promíchejte vše s masem. Následně zalejte vývarem z kůží a masa. Promíchejte a dochuťte podle vlastního vkusu.
04.
Připravte si pytlík na tlačenku, opatrně jej naplňte a pečlivě zavažte. Tlačenku dále vařte ve vodě asi 20 minut na mírném ohni.
05.
Tlačenku vyndejte z hrnce, odložte ji na prkénko chladnout. Špendlíkem propíchejte vzduchové bublinky. Občas jí pootočte, aby se maso rovnoměrně rozprostřelo, jinak byste měli vespod maso a v horní polovině pouze sulc.
06.
Vychladlou tlačenku podávejte s pokrájenou syrovou cibulkou a přelitou směsí octa a vody v poměru 1 : 1.
Kdybyste si nebyli jisti postupem, můžete se podívat na videonávod v rámci cyklu S kuchařem u plotny na Stream.cz nebo se podívejte na další recept přímo na Proženy.cz. Ten se jmenuje Tradiční světlá tlačenka.