Článek
Postup
01.
Puding (vanilkový či kakaový) uvařte v mléce podle návodu na obalu, dle chuti oslaďte klasickým či vanilkovým cukrem, oblíbeným sirupem, medem nebo třeba rozmixovaným hodně zralým banánem.
02.
Ještě horký puding prošlehejte s tvarohem. Do kakaového můžete pro intenzivnější chuť přidat lžíci či dvě kakaa, do vanilkového zmíněný vanilkový cukr nebo extrakt.

I z obyčejného tvarohu a pudingu můžete vykouzlit prima dezert!Foto: Autorka
03.
Krém buď rovnou rozdělte do skleniček nebo v hrnci přikryjte fólií, aby se nevytvořil škraloup, nechte vychladnout, znovu prošlehejte a až poté rozdělte na porce.
04.
Jezte jen tak, s čerstvým ovocem, vločkami nebo třeba sekanými oříšky.

Termix rozdělte do malých zavařovaček, protože je můžete snadno uzavřít a krém v nich i rovnou servírovatFoto: Autorka
Tip
Pro zjemnění vmíchejte i kelímek kysané smetany. Mléko i tvaroh dejte opravdu plnotučné - nejen, že lépe chutnají, ale také jsou zdravější než nízkotučné, protože právě v mléčném tuku jsou všechny potřebné vitaminy a další živiny.
Dochází vám inspirace, co chystat dětem? Mrkněte na 5 vtipných receptů na snídaně i svačiny!