Článek
Postup
01.
Datle nechejte přes noc namočit v 50 ml vody a následující den je i s vodou rozmixujte do karamelové konzistence.
02.
Nyní si vytvořte korpus. Ovesnou mouku spojte s ořechovým máslem a lžící vody. Ze vzniklé směsi vytvarujte na pečicím papíru obdélník (cca 10 x 20 cm). Na tento korpus navrstvěte datlový karamel a poté přidejte arašídy.
03.
Takto připravený tyčinkový základ dejte do mrazáku na 30 minut. Následně obdélník nařežte na 6 přibližně stejně velkých tyčinek.
04.
Tyčinky obalte ze všech stran v rozpuštěné čokoládě smíchané s kokosovým olejem (díky kokosovému oleji bude mít poleva lesklejší vzhled a bude se s ní i lépe pracovat). Tyčinky nechte zatuhnout při pokojové teplotě.
Tip: Tyčinky uchovávejte v lednici, kde vydrží i týden, pokud je dříve nesníte.
Odlehčete svůj jídelníček veganskými recepty a vyzkoušejte i veganské tortilly z červené čočky nebo si připravte dokonalý veganský burger, který bude chutnat i milovníkům masa.