Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 200 °C. Dortový ráfek o průměru asi 25 cm vyložte pečicím papírem, případně použijte pánev nebo kastrol, které můžete dát do trouby, o podobném průměru.
02.
Podmáslí prošlehejte s vejcem. Mouku prosejte s cukrem, jedlou sodou (nebo práškem do pečiva) a solí. K moučné směsi přidejte na kostky nakrájené studené máslo a prsty vypracujte drobenku.
DOMÁCÍ PEČIVO JE NEJLEPŠÍ
03.
K drobence nalijte podmáslí s vejcem, přisypte jemně nasekané bylinky a medvědí česnek a vypracujte hladké těsto. Podle potřeby přidejte trochu mouky – hotové těsto je hladké a téměř nelepí a hlavně je opravdu hutné.
04.
Pomoučenýma rukama vytvarujte pravidelný bochánek a usaďte ho do připravené formy – tak si bochník udrží svůj tvar. Pečte asi 45 minut dozlatova. Chleba krájejte až zchladlý.
CHLEBA MÁ MNOHO PODOB, URČITĚ SI VYBERETE
Tip
Pokud rádi experimentujete, přidejte do těsta asi 70 gramů rozmrazeného a rozmixovaného špenátu a podle potřeby doplňte i mouku. Hotový bochník bude jarně zelený!
Jste nadšení pekaři? Pak určitě uvítáte recept na domácí chleba šumava. Anebo vás okouzlí domácí máslová veka a domácí pivní rohlíky?