Hlavní obsah
3,8
(5)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Klobás je na trhu nepřeberné množství – levnějších i dražších. I tady však platí, že trocha investice se vyplatí. Dnes jsme vyzkoušeli domácí pizzu s klobásou a mozzarellou. Jste připraveni na trochu pikantního vaření? Začínáme!

30 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 pizzu
Těsto
  • 250 g hladké mouky
  • 10 g čerstvého droždí
  • 150 ml horké vody
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička olivového oleje
Přísady na pizzu
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • 1 nožička klobásy
  • 200 g mozzarelly
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

01.

Nejprve v 50 ml vody rozmíchejte droždí s cukrem. Poté mouku vsypte do misky, promíchejte ji se solí a uprostřed udělejte důlek. Vodu s rozpuštěným droždím a cukrem vlijte do důlku a postupně opatrně zapracujte do mouky.

02.

Až mouka tekutinu vsákne, opatrně přilijte zbytek vody, olej a hněťte, dokud vám nevznikne jednotné těsto. Trvá to 7–10 minut. Když je těsto hotové, dejte ho kynout na teplé místo, pod suchou utěrkou, aspoň na 20 minut.

03.

Troubu předehřejte na 200 °C. V misce smíchejte rajčata, nasekanou bazalku, oregano a česnek. Podle chuti můžete osolit. Těsto vyválejte a celou jeho plochu potřete rajčatovou směsí. Na ní rovnoměrně poklaďte kolečka klobásy a plátky mozzarelly. Pečte asi 15 minut.

Pizzu milujete, ale právě držíte dietu? Nevadí, upečte si pizzu z cukety a zcela bez mouky.

Související témata:

Načítám