Článek
Postup
01.
Připravte si všechny suroviny. Uvedené množství vystačí na dvě pořádné porce, takže jestli nejste takoví jedlíci, klidně počítejte porce tři až čtyři.
02.
Prosátou mouku prošlehejte s vejci a solí a vytvořte těsto o něco hustší než palačinkové.
03.
Těsto nechte deset minut odstát a mezitím přiveďte k varu vývar, do kterého chcete nudle chystat. Můžete ho připravit v asijském stylu: kuřecí skelet vařte 30 minut v tlakovém hrnci spolu s několika plátky zázvoru, rozpůlenou cibulí, svitkem skořice, hvězdičkou badyánu, lžičkou soli, lžičkou celého pepře a chilli papričkou.
04.
Odstáté těsto vlijte do pevnějšího igelitového sáčku a odstřihněte malý růžek.
05.
Přímo ze sáčku pak do vroucího vývaru postupně těsto vlijte, asi šest minut povařte a můžete podávat.
Tip: Jídlo ve stylu polévky ramen: s obraným masem, naloženým vejcem, jarní cibulkou, mrkví, čínským zelím, sezamem a chilli. Přesný postup najdete v receptu na polévku ramen.
Baví vás podobné nudle nenudle? Vyzkoušejte i legendární dietní těstoviny „grusetky“! A jestli naopak chcete klasickou zavářku se vším všudy, podívejte se na video recept na domácí nudle do polévky bez vajec i s vejci.