Článek
Lahodný krémový sýr mascarpone pochází z Itálie a u nás ho lze zakoupit od různých výrobců. Často je ovšem celkem drahý a jeho konzistence není vždy až tak jemná. Nabízí se tedy možnost vyrobit si domácí. Potřebujete k tomu jen tři smetany ke šlehání a citron.
Pokud máte možnost koupit si čerstvou smetanu přímo od farmářů, udělejte to. V opačném případě vám postačí smetana v krabičce, která má více než 30 % tuku. Z 500 až 600 ml smetany vyrobíte zhruba 300 g mascarpone, takže vás vyjde na přibližně 40 Kč. Je skutečně jemné, a navíc přesně víte, z jakých je surovin, a že neobsahuje žádné nechtěné přísady.
ITÁLIE U VÁS DOMA
Jak prosté, milé kuchařinky
Jaký je váš nejoblíbenější dezert z mascarpone?