Hlavní obsah

Domácí majonéza: Tradičně i moderně!

Majonéza patří do české kuchyně zcela bezpochyby. Jenže ta kupovaná není ono, lepší je, pokud si ji můžete připravit sami doma. Jak na to? Zkuste recept krok za krokem.

Článek

Pro ruční šlehání zvolte hlubší misku, do ní dejte žloutek a šlehejte. Přidejte pár kapek oleje, další žloutek a opět šlehejte. Postupně přidávejte olej. Do vyšlehané majonézy přidejte pár kapek citronové šťávy, lžičku hořčice, pepř a sůl. Znovu dobře promíchejte.

Pomocí tyčového mixéru je příprava o něco rychlejší. Do nádoby vložte všechny ingredience, mixér vložte až na dno a začněte táhlým pohybem směrem nahoru mixovat.

Věděli jste, že kromě majonézy nebo kečupu si můžete vyrobit i snadnou domácí hořčici? Už jste to zkoušeli?

Načítám