Hlavní obsah
4,0
(10)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Citronáda k létu patří a my pro vás máme jednoduchý trik, jak ji udělat ještě lepší. Stačí jen zkaramelizovat dužinu citronů, chuť se zvýrazní a ubere štiplavosti.

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 litry
Budete potřebovat
  • 3 ks citronu
  • 3 lžíce hnědého cukru
  • 1/2 lžičky ghí
  • 2 l perlivé vody
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
Článek

Postup

01.

Citrony důkladně omyjte a rozkrojte napůl. Hnědý cukr dejte na talířek a řezy citronů v cukru obalte. 

02.

Na nepřilnavé pánvi (ideálně s keramickým povrchem) na trošičce přepuštěného másla dejte opékat poloviny citronů řezem dolů. 

Foto: Svatava Vašková

V horkých dnech domácí limonáda pomůže doplnit tekutinyFoto: Svatava Vašková

03.

Zkaramelizované citrony nechte trochu zchladnout a pak je vymačkejte do džbánu. Vymačkanou citronovou šťávu zalijte perlivou vodou, přidejte led a snítky čerstvého rozmarýnu

Domácí limonády určitě ve vedrech osvěží. Zkuste také okurkovo-citronovou limonádu s melounem, ledový čaj s jablky a zázvorem nebo ananasovo-mangovou limonádu.

Energetická hodnota celkem - 2 litry
Energie1 371,44 kJ
Bílkoviny2,73 g
Tuky3,71 g
Sacharidy64,74 g
Sůl0,04 g
SAFA1,7 g
Vláknina8,97 g
Cukry51,48 g
Související témata:

Načítám