Článek
Postup
01.
Asi 50 gramů stejně velkých jahod nechte na ozdobu. Můžete je nechat syrové i do krému, jen počítejte s tím, že bude tekutější. Pro hustší konzistenci a jemnější chuť je proto raději rozmixujte a za častého míchání 5 až 10 minut povařte, až trochu zredukují svůj objem. Nechte je vychladnout na pokojovou teplotu.
02.
Tvaroh prošlehejte se sladidlem dle chuti. Já dávám čekankový sirup, ale hodí se i jiný (datlový, agávový, jablečný), med nebo samozřejmě klasický cukr. Vmíchejte jahody. Smetanu ušlehejte dotuha a opatrně vmíchejte do tvarohového krému. Množství sladidla hodně závisí na sladkosti jahod, proto krém na závěr raději ochutnejte a případně doslaďte.
03.
Odložené jahody na ozdobu pokrájejte na tenké plátky, ty přitiskněte na boky sklenice a krém opatrně vlijte dovnitř. Nechte v lednici alespoň hodinu ztuhnout. Spotřebujte do dvou dnů.
Tip: Pro sytější verzi na dno skleniček nadrťte trochu ovesných sušenek, piškotů nebo třeba granoly. A pokud vám děti nechtějí domácí pribináček jíst, protože nemá barevně potištěný obal, zvažte použití samolepek nebo barevných kelímků.
Chystáte dětem svačiny doma? Zkuste i domácí termix nebo nepečené jablečné kuličky s vločkami.