Článek
Postup
01.
Hořčičná semínka smíchejte s vodou, solí, octem (kvasným, vinným nebo jablečným) a cukrem (lze použít třtinový nebo nahradit medem).
02.
Směs nechte 24 hodin odležet v lednici a potom rozmixujte tyčovým mixérem. Rozmixovanou hořčici dejte odležet dalších 24 hodin.
PUSTÍTE SE DO VÝROBY DOMÁCÍ HOŘČICE?
Tip: Takto vyrobená domácí hořčice vydrží v lednici minimálně týden. Tento recept berte jako základ, ke kterému lze přidat další suroviny, a hořčice pak může být:
- Ananasová - K základním surovinám přidejte hned na začátku 60 g ananasu.
- Kari - Přidejte 2 lžičky kari.
- Papriková - Přidejte lžíci olivového oleje a lžičku sladké mleté papriky.
- Citronová - Přidejte lžičku citronové kůry a lžičku citronové šťávy.
- Medová - Přidejte lžíci medu nebo cukr zcela vynechejte a dejte místo něj 3 lžíce medu.
- Tymiánová - Přidejte lžičku sušeného nebo čerstvého tymiánu.
Návod na přípravu domácí hořčice najdete i v tomto videu. A vyzkoušejte i další domácí omáčky na grilování!