Článek
Postup:
01.
Do rozpáleného hrnce dejte sádlo a nechte ho rozpustit. Přidejte kmín a nadrobno nakrájenou cibuli a osmahněte ji skoro dohněda. Přihoďte nasekaný česnek a nechte jej chvíli rozvonět.
02.
Pak přijde na řadu mleté přední hovězí maso. Osmahněte ho na cibuli a vařečkou rozbíjejte hrudky. Dle potřeby přidejte ještě sádlo. Maso pustí štávu, kterou následně nechte odvařit.
03.
Když je voda vydušená, přidejte hladkou mouku a nechte ji lehce opéct. Nakonec přisypte papriku, zamíchejte ji a nechte jen lehce zpěnit na sádle.
04.
Zalijte vývarem a dochuťte solí a pepřem. Přiveďte k varu a nechte na mírném ohni pod pokličkou probublávat, dokud maso nezměkne.
05.
Když je maso skoro měkké, přidejte brambory a uvařte je do měkka. Na závěr ještě polévku dle potřeby dochuťte solí a pepřem a rozemnutou majoránkou. Nechte přejít varem a podávejte s čerstvou petrželkou.
Jestli vám i tak přijde postup složitý, podívejte se na návodné video na Televiziseznam.cz! Také jsme vám radili, jak na výbornou zeleninovou polévku, která vám pomůže s hubnutím do plavek. A další hubnoucí recepty najdete zde.