Článek
Postup
01.
Smetanu přiveďte spolu s kávou k varu. Nalijte na rozlámanou čokoládu, nechte pět minut odstát a rozmíchejte dohladka. Kdyby ve směsi byly stále kousky čokolády, ještě trochu ji zahřejte.
02.
Vmíchejte vanilku a sůl a nechte v lednici či mrazáku téměř zatuhnout.
03.
Ze ztuhlé hmoty pak lžičkou oddělujte kousky, obalte je a rukama dotvarujte. My jsme obalovali v holandském kakau, drceném, mrazem sušeném ovoci, kokosu, čokoládové rýži a mletých ořeších, ale použít můžete jen jeden druh, nebo naopak přidat barevné cukrové posypky, sezam, mák či třeba nasekané sušené brusinky.
04.
Pralinky skladujte v chladu, kde vydrží asi dva týdny. Mimo lednici je spotřebujte do tří dnů.
Tip
K čokoládě přidejte lžíci kvalitního alkoholu.