Hlavní obsah
3,6
(7)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

K jarnímu jídelníčku patří odlehčená strava. A tak zkuste projednou vyměnit masové burgery za zeleninové. Ochutnejte speciální burger z fazolí!

20 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 konzerva červených fazolí
  • 1 stroužek česneku
  • 1 ks chilli papričky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 5 snítek čerstvého tymiánu
  • 1 ks cibule
  • 2 ks červené řepy
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 1 dl oleje
  • 4 ks pečiva
Článek

Postup

01.

Fazole důkladně rozmixujte. Dejte je do mísy, vmíchejte prolisovaný stroužek česneku, nasekanou chilli papričku, mouku a nasekanou jednu snítku tymiánu. Směs podle chuti osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Vytvarujte placky a osmažte je na oleji.

02.

Červenou řepu nakrájejte a promíchejte s jogurtem. Pečivo podélně rozkrojte, na spodní díl dejte řepu, pak burger, na něj kroužky cibule a snítku tymiánu.

A jaké burgery nejraději chystáte vy?

Související témata:

Načítám