Hlavní obsah
2,4
(8)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Saláty a léto? To k sobě neodmyslitelně patří! I proto vám dnes přinášíme skvělý tip na jednu variaci v provensálském stylu – s kozím sýrem a ovocným octem. Škoda ho neochutnat!

15 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
5 porcí
  • 100 g plísňového kozího sýru
  • 1 lžíce medu
  • 1 ks francouzské bílé bagety
  • 5 ks konfitovaných rajčat
  • 100 g čerstvé rukoly
  • 100 g polníčku
  • 100 g salátu frisée
Zálivka
  • 25 ml malinového octa
  • 50 ml extra panenského olivového oleje
  • 25 ml dýňového oleje
  • 35 g třtinového cukru
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka bílého mletého pepře
  • 5 g lanýže
  • 25 ml lanýžového oleje
Článek

Postup

01.

Začněte bagetkami s kozím sýrem. Bagetu nakrájejte na kolečka, pokapejte olivovým olejem a nechte krátce zapéct na grilu či v troubě při 180 stupních.

02.

Sýr nakrájejte také na kolečka, rozložte je po plátcích bagety, pokapejte olejem, medem, můžete je i posypat strouhanými lanýži a vše vložit na chvíli zpět trouby.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

03.

Mezitím máte čas na salát. Do malinového octa přidejte hořčici, sůl, bílý pepř a cukr. Základ pečlivě vyšlehejte metličkou a nechte ho 10 minut odstát. Poté smíchejte všechny druhy olejů a po částech je zašlehávejte do octového základu.

04.

Pak už jen omyjte všechny druhy salátů, promíchejte je se zálivkou a servírujte v hlubokém talíři s plátky bagety se sýrem a konfitovanými rajčaty.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Související témata:

Načítám