Článek
Postup
01.
Vydlabejte asi tři hrnky melounové dužiny (nejlepší je samozřejmě meloun bez semínek) a rozmixujte je s cukrem nebo jiným sladidlem, několika lístky čerstvé máty, šťávou z poloviny limetky a kokosovým mlékem nebo smetanou.
02.
Pro hladší strukturu propasírujte přes sítko. Máte-li meloun bez pecek, není to potřeba.
03.
Pořádně vychlaďte a podávejte ozdobené plátky limety, mátou, skrojky melounu nebo jiným ovocem. Uvedené množství vystačí na tři menší porce.
Tip: Pro intenzivnější mátovou chuť si nejprve uvařte mátový sirup. Přidat můžete i čerstvé jahody nebo maliny, pro pikantnější říz doplňte trochu chilli, pepře nebo zázvoru. Meloun si překvapivě dobře rozumí i s okurkou, která je do osvěžujících letních polévek a koktejlů jako dělaná!
Máte rádi domácí ochlazení? Pak vám přijde vhod fantastická domácí zmrzlina hotová za 3 minuty, studená polévka z červené řepy anebo tarator: okurková polévka s koprem.