Článek
Klasickou česnekovkou sice nikdy nic nezkazíte, ale pokud zrovna neplánujete klání o tu nejlepší sýrovou pomazánku v pěti verzích, zkuste vyrobit i méně obvyklé variace - z uzeného kuřete, červeného zelí nebo oliv.
Uzené kuře & paprika
Šťavnatá pomazánka z uzeného kuřete, mrkve a krémového sýra je perfektní variantou pro masožrouty i ty, kteří chtějí už před koncem roku trochu odlehčit. Chutná jen tak nebo ozdobená vařenými vajíčky, vypraženou slaninkou a jarní cibulkou.

Favorit redakce? Uzená kuřecí!Foto: Greta Blumajerová
Červené zelí & vlašské ořechy
Pěkně řízná zelná pomazánka s vlašskými ořechy je zaručené téma - zaručuji, že se vás pro její krásně fialovou barvu každý minimálně jednou zeptá, z čeho je. Doplňte ji čerstvou rukolou nebo praženými oříšky.

Když zamlčíte tu trošinku majonézy, můžete zelnou pomazánku s klidným srdcem nabídnout i těm, kteří dietu pro jistotu začínají hned po půlnociFoto: Greta Blumajerová
Olivy, kapary & česnek
Hned několik chutí středomoří v sobě spojuje tato pikantní olivová tapenáda. Perfektní je na topinkách i čerstvé bagetě a neměli byste zapomenout ani na lahvinku (dvě, tři…) dobrého vína na spláchnutí.

Olivy, sušená rajčata, kapary a ančovičky si s topinkami a troškou česneku skvěle rozumíFoto: Greta Blumajerová
Máte nějakou oblíbenou dobrotu, bez které si silvestra neumíte představit?