Článek
Postup
01.
Nejprve všechny tři druhy koření smíchejte v misce.
02.
Poté si hermelíny podélně nařízněte (ale nepřepulte je úplně, aby držely pohromadě) a vnitřek lehce rozevřete.
03.
Dovnitř nasypte trochu kořenící směsi a vložte kolečko cibule. Půlky k sobě přitiskněte a hermelín obalte v koření rovněž zvenku. Musíte ho vždy více přitisknout a nebát se přitlačit, aby koření drželo.
04.
Pak naskládejte hermelíny do větší sklenice a vždy prokládejte kolečky cibule, plátky česneku a mezery vyplňte beraními rohy. Kdo má rád ostré, může přidat i klasické pálivé feferonky. Vše zalijte olejem a nechte uležet 3 až 4 dny při pokojové teplotě nebo 5 až 6 dní v lednici. Záleží totiž na vás, jak hodně uleželý sýr máte rádi. Nejlepší je s čerstvým chlebem a zeleninovou oblohou. Můžete zvolit třeba beraní rohy, zelný salát, ale i pokrájenou cibuli.
Nakládaný hermelín můžete podávat také s brusinkami.