Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Dobře uleželý hermelín v láku patří ke klasikám. Taky se vám sbíhají sliny na ten domácí?

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 6 ks hermelínu
  • 3 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 sklenice beraních rohů
  • 1 lžíce koření gyros
  • 1 lžička koření country mix
  • 1 lžíce provensálského koření
  • 1/2 l slunečnicového oleje
Článek

Postup

01.

Nejprve všechny tři druhy koření smíchejte v misce.

02.

Poté si hermelíny podélně nařízněte (ale nepřepulte je úplně, aby držely pohromadě) a vnitřek lehce rozevřete.

03.

Dovnitř nasypte trochu kořenící směsi a vložte kolečko cibule. Půlky k sobě přitiskněte a hermelín obalte v koření rovněž zvenku. Musíte ho vždy více přitisknout a nebát se přitlačit, aby koření drželo.

04.

Pak naskládejte hermelíny do větší sklenice a vždy prokládejte kolečky cibule, plátky česneku a mezery vyplňte beraními rohy. Kdo má rád ostré, může přidat i klasické pálivé feferonky. Vše zalijte olejem a nechte uležet 3 až 4 dny při pokojové teplotě nebo 5 až 6 dní v lednici. Záleží totiž na vás, jak hodně uleželý sýr máte rádi. Nejlepší je s čerstvým chlebem a zeleninovou oblohou. Můžete zvolit třeba beraní rohy, zelný salát, ale i pokrájenou cibuli.

Nakládaný hermelín můžete podávat také s brusinkami.

Související témata:

Načítám