Článek
Dýně a rozmanité způsoby, jak je zpracovat, jsou v tomto období na prvních příčkách popularity mnoha domácností – jsou sezonní záležitostí, a tak je třeba patřičně si je užít. Tedy pokud je máte rádi. Možná jste se ale už všech dýňových polévek, kari, koláčů, placek i kompotů skoro přejedli a rádi byste zkusili něco nového. Pak jste tu správně: ve videu vám ukážeme netradiční recept na sladký dýňový sirup. Je levný, voní po skořici a hřebíčku a navíc vám připomene příjemnou vánoční atmosféru.
Na litr sirupu si stačí nachystat 800 ml vody, 250 g třtinového cukru, pyré z půlky dýně hokkaido a voňavé koření v podobě hřebíčku, skořice a muškátového oříšku. Hotový sirup pak skladujte v lednici, kde vám vydrží určitě dva týdny.
A jak sirup doma využít? Nejlepší je v kombinaci s latté, ale přisladit s ním můžete i kakao a zmrzlinu či ho využít při pečení do bábovek a koláčů, případně jako originální přeliv na palačinky, lívance či poháry. Sledujte náš videonávod a užijte si to.
DALŠÍ SKVĚLÉ NÁPADY
Pustíte se do výroby dýňového sirupu, nebo vás to neláká?