Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Rezi Koudelkova, Shutterstock.com

Foto: Rezi Koudelkova, Shutterstock.com

Patříte k milovníkům zvěřiny? Pak musíte zkusit divočáka s rybízovou omáčkou!

20 min.
Příprava
3 hod.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1/2 kg divočáka
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/2 l červeného vína
  • 100 g slaniny
  • 1 ks mrkve
  • 1/2 ks celeru
  • 1 ks kořenové petržele
  • 2 ks bobkového listu
  • 3 kuličky celého černého pepře
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 3 kuličky jalovce
Rybízová omáčka
  • 6 lžic rybízové marmelády
  • 1/2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce pomerančové šťávy
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • 1 lžička citronové kůry
Článek

Postup

01.

Divočáka osolíte, opepříte a v pekáčku podlijete půl litrem červeného vína. Maso obložíte nakrájenou slaninou, mrkví, celerem a petrželovým kořenem. Pomalu pečete jako klasickou svíčkovou, takže můžete přidat bobkový list, celý pepř, tymián a jalovec. Zatím nachystáte omáčku.

02.

Rybízový džem naředíte šťávou z citronu a pomeranče, okořeníte troškou zázvoru a nastrouhanou citronovou kůrou. Plátky masa potom přeléváte omáčkou a přikusujete třeba jemný knedlík nebo bramborové krokety.

Související témata:

Načítám