Hlavní obsah

Dezerty s jogurtem: cheesecake, panna cotta a citronový chlebíček

Foto: Petra Veselá

Dost bylo dusivých buchet! Hustý jogurt zaručí vláčnost dezertů i bez přidání dalšího tukuFoto: Petra Veselá

Bílý jogurt je při sladkém pečení neocenitelným pomocníkem: moučníky jsou díky němu krásně vláčné a nadýchané. Věděli jste ale, že z něj můžete připravit i odlehčenou verzi cheesecaku nebo panna cotty?

Článek

Jogurt se tradičně přidává do ovocných drobenkových koláčů nebo bublaniny, ale dneska se při vaření posuneme trochu dál: upečeme si z něj dietnější verzi cheesecaku, který je jen tak akorát sladký a díky řeckému jogurtu pořád krásně šťavnatý. Dále jogurt použijeme do podzimní panna cotty s pečenými fíky, jejichž medová sladkost se s nakyslým jogurtem bezvadně doplňuje.

A na závěr vás neošidím ani o klasický pečený koláč, do kterého dáte jen dvě lžíce oleje, ale vydrží vám nádherně vláčný i po třech dnech (což si asi neověříte, protože tak dlouho v žádné domácnosti nevydrží :-)).

Přidáváte jogurt i do jiných dezertů než jen do klasických buchet na plech?

Načítám