Článek
Hořčice je nedílnou součástí některých pokrmů, ale věděli jste, že má i jiné užitečné vlastnosti? Její semínka patří mezi nejkaloričtější, ale zároveň je plná kvalitních bílkovin, esenciálních olejů i vitaminů. Rozhodně by měla zaujímat přední místo mezi takzvanými superpotravinami.
Hovězí steaky s hořčičnou omáčkou
Na 4 porce budete potřebovat: 4 hovězí steaky, 300 ml smetany (30 procent), 100 ml bílého vína, 1 lžíci hrubozrnné hořčice, sůl, pepř, olej
Postup: Plátky masa připravte na prkýnko a jen je trochu naklepejte pomocí kloubů prstů. Osolte, opepřete a nechte chvíli odpočinout. Na rozpáleném oleji pak zprudka opečte z každé z každé strany asi 3 minuty. Maso pak vyjměte, položte na talíř, přikryjte alobalem a dejte do teplé trouby. Na pánev s výpekem nalejte víno, nechte ho trochu odpařit a přilejte smetanu. Vmíchejte hořčici, nechte krátce provařit a stáhněte z ohně. Podle chuti ještě omáčku osolte a opepřete. Maso rozdělte na talíře a přelejte omáčkou. Ihned podávejte.
Tip:K masu podávejte bylinkové brambory. Jak na ně? V míse promíchejte brambory s vašimi oblíbenými bylinkami, pokapejte olejem, osolte a poskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 180 stupních asi půl hodiny.
Máte chuť na pořádnou flákotu masa nebo pečínku? Zkuste kuřecí steak se zeleninovými hranolkami nebo se naučte krok za krokem maso se skvělou smetanovou omáčkou!