Článek
Pokud hledáte recept na večeři, kterou budete mít hotovou do 15 minut, nemusíte už beznadějně tápat. Vrhněte se na udon nudle! Neušpiníte moc nádobí a rodina vás za ně bude doslova blahořečit. Jak na ně? Pro návod jsme zašli do pražské restaurace Yam Yam.
Na 1 porci potřebujete:200 g čerstvých udon nudlí, 2 lžíce rostlinného oleje, 100 g hovězí roštěné, čtvrt červené papriky, 25 g cukrových hrachových lusků, 25 g mrkve, 25 g očištěných žampionů, lžíci rybí omáčky, půl lžíce ústřicové omáčky, lžíci tmavé sójové omáčky (někdy známá jako houbová), lžíci klasické sójové omáčky, špetku cukru a soli, půl lžičky lisovaného česneku, trochu čerstvých sekaných chilli papriček, na ozdobu smaženou šalotku, bílý sezam, trochu koriandru
Nudle krátce předvařte, stačí dvě minuty ve vroucí vodě. Do wok pánve nalijte asi dvě lžíce oleje, nechte ho rozpálit a přidejte do něj tenké proužky nakrájeného hovězího masa. Velmi zprudka ho nechte zatáhnout. Po dvou minutách, kdy je tak napůl orestované, přidejte zeleninu nakrájenou na proužky – tedy mrkev, hrášek, papriku a žampiony. Dochuťte solí a pepřem.
Aby zelenina zůstala křupavá, je lepší pánví házet, ne ji jen vařečkou míchat. Po chvilce doplňte do pánve předvařené udon nudle. Následuje ústřicová omáčka, sójová omáčka, tmavá houbová (u té opatrně, stačí lžička, protože hodně barví). Nakonec dodejte i rybí omáčku. Dolaďte už jen česnekem a chilli papričkami. Na ty musí přijít řada opravdu až v samém závěru, jinak by zhořkly.
Nudle servírujte posypané smaženou šalotkou, sezamem a nasekaným čerstvým koriandrem.
Dobrou chuť a nezapomeňte se v diskusi podělit o své vyzkoušené recepty na nej nudle!