Článek
Postup
01.
Ve větší a hlubší pánvi rozpalte olej. Oloupejte cibuli, nakrájejte ji na kostičky a osmahněte. Přidejte mleté maso, vařečkou ho podrťte a opékejte spolu s cibulí, až se vyvaří všechna tekutina, kterou maso pustí.
02.
Maso osolte, opepřete, přidejte dva prolisované stroužky česneku a chilli papričku nakrájenou na tenké proužky. Množství papričky odhadněte podle její síly a strávníků. Zamíchejte a přidejte rajčatový protlak (koncentrát) a hořčici. Opět řádně zamíchejte.
03.
Vlijte do pánve rajčatové pyré a přidejte cukr a ocet. Pod pokličkou duste přibližně 20 minut, až se chutě propojí a vznikne kompaktní, ale vlhká směs. Ke konci dušení prolisujte do pánve poslední stroužek česneku.
04.
Zatímco se připravuje maso, opečte nasucho krajíce chleba, nahrubo nastrouhejte sýr a předehřejte gril. Krajíce chleba lehce potřete česnekem, navršte na ně hotovou masovou směs, posypte sýrem a ještě krátce zapečte pod grilem.
A co vy, vzpomínáte s láskou na ďábelské tousty z dětství?