Článek
Postup
01.
Kýtu nakrájejte na nudličky, osolte, opepřete a lehce poprašte moukou. Na hluboké pánvi rozehřejte většinu přepuštěného másla, na kterém opečte maso do zlatova.
02.
Vyjměte maso z pánve, přidejte zbývající máslo, nakrájenou cibuli a celé drobné žampiony. Vše opečte.
03.
Část žampionů vyndejte z pánve a nechte si je na ozdobu. Přidejte bílé víno a zredukujte ho zhruba na polovinu.
04.
Přilijte vývar a opět redukujte asi na polovinu.
05.
Nakonec přilijte smetanu a znovu zredukujte.
06.
Maso vložte zpátky do vzniklé omáčky, přidejte nasekanou petržel, dochuťte citronovou šťávou, panákem brandy, solí a pepřem.
07.
Pevné přílohové brambory uvařte ve slupce s kmínem do polotvrda. Oloupejte je, nechte vychladnout a poté nahrubo nastrouhejte. Na pánvi osmahněte nakrájenou slaninu s cibulí, které pak přidejte k nastrouhaným bramborám. Osolte, opepřete a promíchejte.
08.
Na horkou pánev dejte trochu sádla. Z připravené bramborové směsi udělejte jednu velkou placku a opečte ji z jedné strany. Pomocí druhé pánve nebo talíře ji pak otočte a opékejte z druhé strany. Ze strany pánve ještě přidejte máslo, aby se vám placka nepřipekla.
09.
Rösti servírujte s telecím masem se smetanovou omáčkou, dozdobte opečenými žampiony a petrželkou. Podávejte jako hlavní chod.