Hlavní obsah

Cupcake, nebo indiánek? Tenhle dezert spojuje obojí!

Podlehli jste trendu roztomilých cupcakes, ale nepohrdnete ani českou klasikou? Zkombinujte tuhle anglosaskou sladkost s indiánkem a pochutnáte si hned nadvakrát!

Článek

Dneska jsme si dali za úkol vám trochu nabourat dietu (a ruku na srdce, je tu vůbec někdo, koho ještě novoroční předsevzetí neopustila?) a pustit se do sladkého pečení. Slibujeme, že to bude obzvláště vypečené! Kakaové muffiny totiž dostanou nejen náplň, ale i pořádnou sněhovou čepici ukrytou pod křupavou čokoládovou krustičkou. Na nákupní seznam si dneska napište:

Na těsto: 150 g cukru krupice, 150 g másla, špetku soli, ½ lžičky vanilkového extraktu, 50 g holandského kakaa, 2 vejce, 175 g mléka, 200 g hladké mouky, ¾ lžičky kypřicího prášku

Na krém: 4 bílky, 200 g cukru krupice, ½ lžičky vanilkového extraktu, lžičku octa, několik kapek růžového potravinářského barviva, oblíbený džem

Na polevu: 240 g čokolády na vaření, 45 ml slunečnicového oleje

A jak dál? To se dozvíte ve videu!

Máte chuť na něco retro? Upečte si domácí laskonky nebo zavzpomínejte s marcipánovým metro dezertem!

Načítám