Článek
Postup
01.
Do mísy prosejte mouku. Přidejte pokrájené máslo, víno a důkladně propracujte.
02.
Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte alespoň dvě hodinky uležet v chladu.
03.
Chladné těsto pak na pomoučené desce vyválejte na půlcentimetrový plát. Vykrajujte sněhové vločky nebo jiné tvary.
04.
Vykrájené tvary skládejte na plech vyložený pečicím papírem. Cukroví pečte 8 až 10 minut v troubě předehřáté na 170 °C. Po upečení by mělo být lehce narůžovělé.
05.
Po upečení ho hned stáhněte z plechu a ještě horké obalujte v moučkovém cukru. Ještě lepší chuť a vůni získáte, když obalíte cukroví v domácím vanilkovém cukru.
Podle vánoční tradice má být na stole 7 druhů cukroví. Klasickou jsou pracny, perníčky, linecké, vanilkové rohlíčky nebo kokosky. Můžete zkusit i nepečené cukroví, jako jsou vosí hnízda, kokosové kuličky a mandlové hříbečky.
A co večeře na Štědrý večer? Máte svůj rodinný recept na rybí polévku a smaženého kapra s bramborovým salátem?