Hlavní obsah
3,1
(225)
Foto: Jan Přibylský

Foto: Jan Přibylský

Pokud máte rádi perníkové těsto, tento moučník si určitě zamilujete. Cuketa mu dodá vláčnost a v kombinaci s čokoládovou polevou chutná dokonale!

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
27 cm průměr formy
Na těsto
  • 150 g hladké mouky
  • 150 g špaldová mouka
  • 150 g třtinového cukru
  • 5 ks vejce
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička hřebíčku
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 100 ml oleje
  • 1 ks cukety
Na polevu
  • 70 g hořké čokolády
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce kokosu
Článek

Postup

01.

Cuketu nastrouhejte na jemném struhadle. Do mísy vyklepněte vejce, přidejte cukr a šlehejte, dokud nevznikne světlá a nadýchaná pěna. Poté do směsi zašlehejte olej.

02.

Postupně přidávejte obě mouky smíchané s práškem do pečiva s kořením. Koření předtím můžete nechat prohřát na pánvi, aby se rozvonělo. Nakonec do těsta opatrně zapracujte cuketu, promíchejte, ale nešlehejte. 

03.

Hotové těsto nalejte do formy vyložené pečicím papírem. Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi půl hodinky. Po upečení ho nechte vychladnout a mezitím připravte polevu.

04.

Čokoládu nalámejte do misky a pak ji nechte rozpustit ve vodní lázni. Přidejte máslo, nechte ho také rozpustit a hotovou polevu rozetřete na perník. Okraje posypte kokosem a koláč nechte asi hodinku v chladu. 

Z cukety se dá připravit tolik dobrot! Tady je našich 18 tipů naslano i nasladko

Energetická hodnota celkem - 27 cm průměr formy
Energie14 600,6 kJ
Bílkoviny75,87 g
Tuky166,61 g
Sacharidy414,73 g
Sůl0,81 g
SAFA41,22 g
Vláknina28,67 g
Cukry190,28 g

Načítám