Hlavní obsah
3,6
(7)
Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Nevíte si rady co s letošní bohatou úrodou cuket? Poradíme vám! Vyzkoušejte cukety upéct jako slaný nákyp s celerem a šunkou, výborně chutná jako teplý i studený a hodí se i na pikniky!

10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 3 ks cukety
  • 1/2 ks celeru
  • 100 g tvrdého sýra
  • 100 g šunky
  • 3 ks vejce
  • 7 lžic mouky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 2 špetky pepře
  • 1 lžička kmínu
  • 2 lžičky majoránky
  • 1 balíček prášku do pečiva
Článek

Postup

01.

Cuketu a celer oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Do směsi přistrouhejte šunku a sýr. Přidejte prášek do pečiva, vejce, mouku, olej, nahrubo pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Dochuťte kořením a rozprostřete na plech vystlaný pečicím papírem.

02.

Nákyp pečte asi 45 minut při 180 stupních Celsia. Vynikající je jak teplý, tak studený. Dobrou chuť!

Z cukety také můžete udělat sýrový špíz.

Související témata:

Načítám