Článek
Postup
01.
Do mísy vyklepněte vejce, přidejte cukr a ušlehejte do nadýchané a světlé pěny. Postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Přidejte zakysanou smetanu a těsto ještě jednou důkladně prošlehejte.
02.
Do těsta nakonec opatrně vmíchejte najemno nastrouhanou cuketu. Plech s vyšším okrajem vyložte pečicím papírem a těsto na něj nalejte. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 25 minut.
03.
Mezitím ušlehejte tvaroh s cukrem a citronovou kůrou. Přidejte rozmačkané borůvky a vše promíchejte. Želatinu v prášku rozpusťte asi ve 4 lžicích vody a nechte ji 10 minut bobtnat. Pak ji zahřejte a přidejte do ní lžíci krému. Promíchejte a směs vmíchejte do krému.
04.
Na vychladlý korpus naneste krém a uhlaďte ho. Koláč dejte asi na dvě hodinky do chladu a pak ho nakrájejte na řezy. Můžete ho na talíři ozdobit borůvkami a kopečkem ušlehané smetany.
Zajímají vás další recepty s cuketou? Co zkusit domácí kefírovo-cuketový chléb? Nebo si je naložte s česnekem a chilli!