Hlavní obsah
3,1
(56)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Hledáte nějaký super rychlý sezonní recept na večeři nebo lehký oběd? Zkuste tohle báječné ragú s mletým hovězím masem a cuketami. Na piknik nebo večeři ho můžete naservírovat ve skořápkách na tacos, jako příloha se skvěle hodí i jasmínová rýže.

10 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g hovězího mletého masa
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g salsy
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 2 ks cukety
  • 5 lžic rostlinného oleje
Článek

Postup

01.

Mleté maso osolte, opepřete a promíchejte. Dejte chvíli odstát. V hluboké pánvi rozehřejte olej a nechte na něm zesklovatět nahrubo nakrájenou cibuli. Přidejte maso a restujte, dokud nepřestane dělat hrudky. 

02.

Přidejte utřený česnek, rajčatovou salsu (ideálně nějakou ostřejší) a římský kmín. Asi deset minut duste pod poklicí. Pak přidejte na tenká kolečka nebo půlkolečka (podle velikosti) nakrájenou cuketu a ještě asi deset minut duste už bez poklice. Podávejte s rýží nebo třeba v tortillách na tacos (koupíte v supermarketech v sekci se zahraničními potravinami). 

Tip: Máte-li rádi výraznější chutě, nebojte se přidat červenou chilli papričku nebo čerstvý koriandr.

A jak připravujete cuketu vy?

Načítám