Článek
Postup
01.
Nejdříve si připravte dip. Zakysanou smetanu vyklopte do misky. Přidejte k ní prolisovaný česnek, otrhané lístky tymiánu, sůl a pepř. Promíchejte a hotový dip uložte do chladu.
02.
Quinou uvařte podle návodu a nechte ji vychladnout. Cibuli nasekejte nadrobno, na másle ji opečte dozlatova a také nechte zchladnout. Cuketu nastrouhejte na jemném struhadle. Vložte ji do mísy a přidejte k ní vychladlou cibuli, quinou, vločky, rozšlehané vejce, nadrobno nasekanou petrželku a rozdrobený sýr.
03.
Směs důkladně promíchejte a podle chuti osolte a opepřete. Se solením to nepřehánějte, sýr je dost slaný. Hotovou směs nechte asi půl hodinky odpočinout. Poté z ní vytvarujte placičky a obalte je v hladké mouce.
04.
Připravené placičky vkládejte do pánve s rozpáleným olejem a osmažte z obou stran dozlatova. Po usmažení je pokládejte na ubrousky, aby z nich odsáli přebytečný tuk.
05.
Hotové placičky podávejte s vychlazeným dipem. Skvěle budou chutnat s bramborovou kaší nebo je můžete použít jako zeleninový burger.
Máte rádi bezmasé placičky? Vyzkoušejte hrachové karbanátky, řepný či cizrnový burger, zeleninové karbanátky anebo cuketové karbanátky z trouby bez mouky.