Hlavní obsah
3,1
(87)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Pokud milujete cuketu, není co řešit. Cuketové lečo s klobáskou je hotové během chvilky a s chlebem s křupavou kůrkou chutná skvěle!

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks cukety
  • 3 ks zelené papriky
  • 1 ks cibule
  • 1 ks maďarské klobásy
  • 4 ks vejce
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte na kolečka. Cuketu podélně překrojte a nakrájejte na plátky. Z paprik odkrojte stopky a pokrájejte na kolečka.

02.

Na oleji opečte cibuli, přidejte papriku a chvilku poduste pod pokličkou, aby změkla. Pak přidejte cukety a opečte. 

03.

Vmíchejte na kolečka nakrájenou klobásu a vše ještě krátce opečte, pak osolte a opepřete. V misce rozšlehejte vejce.

04.

Rozšlehaná vejce přilijte do pánve, nechte je chvilku zatáhnout a pak párkrát zamíchejte. Hotové lečo podávejte s pečivem.  

Tip

Pro intenzivnější chuť můžete vmíchat pár lístků tymiánu nebo rozmarýnu.

Milujete zeleninová jídla? Inspirujte se: 22 nejlepších receptů z rajčat a 18 super receptů z cukety.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie4 891,46 kJ
Bílkoviny46,12 g
Tuky88,62 g
Sacharidy51,82 g
Sůl8,72 g
SAFA20,62 g
Vláknina17,86 g
Cukry24,5 g

Načítám