Článek
Postup
01.
Očištěné brambory uvařte v osolené vodě ve slupce. Poté je zchlaďte, oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Přistrouhejte k nim omytou cuketu, přidejte vejce, pokrájenou šunku, sůl, hrubou mouku a umíchejte soudržné těsto. Z něj pak lžící oddělujte části, které v rukou proměňujte v knedlíčky. Do většího hrnce nalijte vodu, osolte ji a přiveďte k varu.
02.
Knedlíčky vařte asi 10 až 12 minut. Mezitím máte dost času pokrájet cibuli na půlkolečka a osmahnout je na dvou lžících sádla. Zbylým sádlem přelijte uvařené knedlíky. A teď už zbývá jen zakřičet: „Ke stolu!“.
Co vše jde ještě v kuchyni dělat s cuketou, se podívejte v našem dalším článku.