Hlavní obsah
3,1
(19)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Co se dá na jídlech z brambor ještě vymyslet? Překvapení: existuje toho spousta! Vyzkoušeli jsme je proměnit v cuketové knedlíky!

30 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g brambor
  • 300 g hrubé mouky
  • 250 g cukety
  • 100 g šunky
  • 1 ks vejce
  • 4 lžíce sádla
  • 1 ks cibule
  • 1 lžička soli
Článek

Postup

01.

Očištěné brambory uvařte v osolené vodě ve slupce. Poté je zchlaďte, oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Přistrouhejte k nim omytou cuketu, přidejte vejce, pokrájenou šunku, sůl, hrubou mouku a umíchejte soudržné těsto. Z něj pak lžící oddělujte části, které v rukou proměňujte v knedlíčky. Do většího hrnce nalijte vodu, osolte ji a přiveďte k varu.

02.

Knedlíčky vařte asi 10 až 12 minut. Mezitím máte dost času pokrájet cibuli na půlkolečka a osmahnout je na dvou lžících sádla. Zbylým sádlem přelijte uvařené knedlíky. A teď už zbývá jen zakřičet: „Ke stolu!“.

Co vše jde ještě v kuchyni dělat s cuketou, se podívejte v našem dalším článku.

Související témata:

Načítám