Hlavní obsah
3,1
(598)

Dnešní cuketové placičky voní po svěžích bylinkách, chutnají po sýru a česneku a ještě vás pěkně zasytí díky fazolím a vajíčkům. Navíc do nich nepotřebujete ani gram mouky a výborné jsou i pečené nasucho v troubě!

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
9 kusů
  • 1 kg cukety
  • 1 lžíce soli
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička pepře
  • 1 plechovka máslových fazolí v nálevu
  • 1 hrst čerstvého kopru
  • 1 hrst čerstvé máty
  • 150 g sýru feta
  • 2 ks vejce
Článek

Postup

01.

Neoloupanou cuketu najemno nastrouhejte, v cedníku pořádně smíchejte asi se lžící soli, nechte 20 až 30 minut pustit vodu a poté rukama co nejvíce tekutiny z cukety vyždímejte. Šťávu můžete použít třeba do cuketového rizota nebo polévky.

02.

Scezené fazole rozmačkejte vidličkou, přidejte k cuketě a spolu s prolisovaným česnekem, čerstvě mletým pepřem, dvěma hrstmi nasekaných bylinek (mátu a kopr, ale výborný je i koriandr, oregano nebo petržel), nadrobeným sýrem a vejci vypracujte husté těsto.

03.

Navlhčenýma rukama tvořte karbanátky a na pečicím papíře je pečte asi půl hodiny při 225 °C dozlatova.

Tip: Karbanátky podávejte jen tak nebo jako já s jogurtovým dipem: kelímek řeckého jogurtu ochuťte solí, čerstvě mletým pepřem, citronovou šťávou, prolisovaným česnekem a nasekanými bylinkami.

Jaký je váš nejoblíbenější cuketový recept? Nebo snad patříte k lidem, kteří existenci této zeleniny neschvalují?

Načítám