Článek
Postup
01.
Neoloupanou cuketu najemno nastrouhejte, v cedníku pořádně smíchejte asi se lžící soli, nechte 20 až 30 minut pustit vodu a poté rukama co nejvíce tekutiny z cukety vyždímejte. Šťávu můžete použít třeba do cuketového rizota nebo polévky.
02.
Scezené fazole rozmačkejte vidličkou, přidejte k cuketě a spolu s prolisovaným česnekem, čerstvě mletým pepřem, dvěma hrstmi nasekaných bylinek (mátu a kopr, ale výborný je i koriandr, oregano nebo petržel), nadrobeným sýrem a vejci vypracujte husté těsto.
03.
Navlhčenýma rukama tvořte karbanátky a na pečicím papíře je pečte asi půl hodiny při 225 °C dozlatova.
Tip: Karbanátky podávejte jen tak nebo jako já s jogurtovým dipem: kelímek řeckého jogurtu ochuťte solí, čerstvě mletým pepřem, citronovou šťávou, prolisovaným česnekem a nasekanými bylinkami.
Jaký je váš nejoblíbenější cuketový recept? Nebo snad patříte k lidem, kteří existenci této zeleniny „neschvalují“?