Hlavní obsah
3,2
(87)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Letos se urodilo? Zpracujte cukety do skvělé polévky s parmezánem se smetanou.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 50 g parmazánu
  • 50 ml smetany na vaření 12%
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 ks cukety
Článek

Postup

01.

Česnek nakrájejte nadrobno a zlehka jej orestujte na olivovém oleji.

02.

Přihoďte na kostičky nakrájené a osolené cukety, hrst nasekané bazalky a na mírném plameni vše opékejte ještě asi deset minut – dokud cukety nezměknou.

03.

Poté přilijte zeleninový vývar a nechte dalších deset minut provařit.

04.

Nakonec vše rozmixujte ponorným mixérem, pokud chcete, můžete v polévce nechat kousky cuket. Přilijte 50 ml smetany, opepřete, případně dosolte a promíchejte s nastrouhaným parmezánem. 

Jako další způsob, jak zpracovat velkou úrodu cuket, může být třeba zapečená cuketa se slaninou a kuskusem.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie4 392,9 kJ
Bílkoviny29,24 g
Tuky75,56 g
Sacharidy72,45 g
Sůl7,03 g
SAFA22,82 g
Vláknina13,43 g
Cukry32,94 g
Související témata:

Načítám